TwitterInstagramYoutube

Se 0 varer for 0,- DKK

HANDELSBETINGELSER | VIS KURV
slide-show3 text3 slide-show4 text4 slide-show5 text5 slide-show6 text6 slide-show1 text1 slide-show2 text2

Om at føde præmature og sansesarte børn

I Danmark fødes ca. 7,5 % af en børneårgang for tidligt. Det svarer til omkring 4.500 børn om året eller ca. 12-13 børn om dagen. Et barn født før uge 37+0 er født for tidligt, og før uge 28+0 er der tale om ekstremt for tidligt født. Flere og flere af de ekstremt for tidligt fødte overlever i dag.

At blive født for tidligt kan være særdeles kritisk. Barnet er ikke fuldt færdigudviklet og dermed ikke parat til det intense sansebombardement, som livet uden for en varm, tryg og velkendt livmoder byder på.


En traumatisk oplevelse

At blive født mange uger for tidligt på et støjende, stærkt oplyst hospital – og ofte ved hjælp af et kejsersnit – er en traumatisk oplevelse for barnet, idet alle livsvilkår ændres radikalt – og typisk meget pludseligt og voldsomt.


Et sårbart sanseapparat med en skrøbelig psyke

Én af konsekvenserne for de for tidligt fødte børn er, at de ofte har et super følsomt og ikke særligt robust sanseapparat, som dermed gør dem sårbare over for sansepåvirkninger. De er det, man kalder for ”sansesarte”, og de kan med tiden udvikle det, man betegner som sanseintegrationsvanskeligheder, der gør, at børnene har svært ved mentalt at håndtere sanseindtryk. Indtryk fra sanserne kommer usorteret ind, og det kan skabe forvirring og utryghed. Derfor gælder det om at gøre mødet med en fysisk verden så skånsom som overhovedet muligt. Det er det, der er Lucky Angels idégrundlag – vores mission. Du kan læse om de sanse-skærmende egenskaber ved Lucky Angel designet her.


Hvad med far og mor?

Som forældre til et for tidligt født barn – eller måske ligefrem til tvillinger – er man både psykisk og fysisk udsat. Man befinder sig i en helt ny og fuldstændig uvant situation, som kan virke uoverskuelig. Man har været igennem et livskritisk indgreb som afslutning på et måske i forvejen problematisk svangerskab. Som forældre til for tidligt fødte børn melder der sig et væld af spørgsmål om, hvordan man bør forholde sig til situationen og til, hvordan man bedst varetager det for tidligt fødte barns tarv. Følelser som afmagt, utilstrækkelighed og uvished kan føre til stress, bekymringer, depression og decideret angst – følelser som er svære at håndtere midt i al det ukendte.


Tips og viden der hjælper og gør tryg

Iværksætterne bag Lucky Angel har selv født for tidligt. Vi ved med andre ord noget om de udfordringer, der knytter sig til situationen og til de tanker og følelser, man går og tumler med i den første svære tid. Derfor ønsker vi at hjælpe jer som forældre, ved at henvise til nedenstående foreninger og organisationer samt til god faglitteratur på området. Her kan du hente viden og nyttige tips til, hvad du kan gøre for dit for tidligt fødte barn og for dig selv som forældre.


Vi ønsker dig og din nye lille familie den bedste start


Kærligst – Nadia og Pernille.


Links til organisationer og foreninger m.m.


Se Litteraturliste


Om tøjets egenskaber

Vi har tilpasset tøjets egenskaber til din præmature og sansesarte baby

Læs om de sanseskærmende egenskaber ved tøjet Læs mere

Besøg Webshoppen

Besøg webshoppe med tøj til din præmature og sansesarte baby

Se Lucky Angels tøj til for tidligt fødte og sansesarte babyer
Besøg Webshoppen