TwitterInstagramYoutube

Se 0 varer for 0,- DKK

HANDELSBETINGELSER | VIS KURV
Om iværksætterne bag Lucky Angel - webshoppen der sælger special designet tøj til din præmature og sansesarte baby

Nadias historie – fire års kamp for at få børn

En historie om hvor meget og hvor længe der nogen gange skal kæmpes for at få en drøm til at gå i opfyldelse, og om hvordan idéen til Lucky Angel opstod.


Jeg hedder Nadia, er fra 1976, er gift med Jack, og sammen har vi tvillingerne Frida og Julius fra år 2010. Jeg er uddannet zoneterapeut og akupunktør og har egen klinik i forlængelse af vores hjem.


At få børn sammen var fra starten af vores forhold et stærkt og udtalt ønske hos min mand og jeg. Faktisk blev jeg gravid, da vi havde kendt hinanden i blot et år, men det resulterede desværre i en spontan abort allerede i uge 7.


Har vi et problem?

Vi opfattede det dog ikke som et stort problem – det skulle nok komme. Vi havde travlt med at etablere os og tiden gik. Men efter nogle år, hvor det ikke var lykkedes mig at blive gravid, blev vi lidt bekymrede, og vi valgte derfor til sidst at konsultere vores læge. Måske havde vi et problem? Det skulle vise sig at blive en lang og sej rejse på fire år med opslidende fertilitetsbehandling.


To års behandling uden resultat

De første to år var vi i behandling på sygehusene i Roskilde og Holbæk, dog uden positivt resultat – på trods af at vi fik en meget fin behandling, hvor man arbejdede meget seriøst og vedholdende for at løse vores problem. Det blev til et par hårde år, med mange skuffelser, da der hele tiden var noget, som ikke ville lykkes. Vores fertilitetsproblem viste sig at være komplekst, hvor både min mand og jeg havde nedsat forplantningsevne. På et tidspunkt havde vi opbrugt vores ”forsøgskvote” og der kunne ikke gøres mere for os i offentligt regi. Under hele forløbet havde vi modtaget stor opbakning og omsorg fra de søde og kompetente mennesker i Roskilde og Holbæk (TAK for det!), men resultatet af anstrengelserne var dog nedslående. Køreturen hjem efter den sidste samtale var svær. Vi var meget triste. Hvad gør vi nu?


Modgang gør stærk

Efter en kort pause, hvor vi lige måtte synke nederlaget, valgte vi at starte op igen. Vi kunne simpelthen ikke affinde os med situationen. Nu var vi blevet endnu mere stædige. Det skulle være løgn! Vi optog et lån i vores hus og fik noget hjælp fra familien, så det økonomiske råderum var på plads. Nu skulle det være. Med fornyet styrke kontaktede vi denne gang privatklinikken Copenhagen Fertility Center. Her kom vi i konsultation hos professor dr. med. Svend Lindenberg, som er en kapacitet på området og som nyder stor international anerkendelse. Derudover er han et varmt, humoristisk og empatisk menneske, som gør hele den svære situation en del lettere.


En ny plan og fornyet håb

Efter en række forundersøgelser fik vi fornyet håb. Man mente ikke, det var en håbløs opgave, og der blev lagt en ny plan for, hvordan vi skulle fortsætte. Vi var i kyndige hænder og fik også her den bedste behandling, man kunne ønske sig. Nu skulle vi så kæmpe videre med yderligere ICSI-behandlinger – en metode hvor en enkelt udvalgt sædcelle bliver ført helt ind i det udtagne ægs kerne ved hjælp af en ultra tynd glaspipette. I forbindelse med de nye ICSI behandlinger blev min hormondosis, i håb om et bedre resultat, nedsat til et absolut minimum, idet min krop reagerede så voldsomt på disse påvirkninger. Og så pludselig var den der! En positiv test... men den viste sig desværre kun at være forbigående. Atter en nedtur! Videre med nye forsøg og efterfølgende seks gange ægoplægning og stadig ingen positiv graviditetstest. Øj, hvor var det sejt. Og dyrt. Og opslidende.


”Har I overvejet adoption...?”

Jeg var igennem i alt 12 ICSI-behandlinger, og først derefter tog vi en pause på 7 måneder. Min krop kunne bare ikke mere. Jeg var udmattet. Til tider var det svært at holde modet oppe. Nu begyndte omgivelserne at miste troen på projektet. Folk spurgte: ”Har I råd til at fortsætte? Hvad siger lægerne? I kunne jo også adoptere?” Det kræver et godt ægteskab at være i fertilitetsbehandling over flere år. Tro, håb og masser af kærlighed skal der til.


Back to basics

Min krop havde reageret helt atypisk på hormonbehandlingerne – vi kunne tilsyneladende hverken styre eller kontrollere det. Vi måtte prøve noget nyt. Vi havde en filosofi om, at vi skulle back to basics. Efter en længere pause, hvor min krop kom i balance igen, satte vi ind med en velafstemt kostplan i kombination med forskellig slags alternativ behandling b.la. i form af zoneterapi hos min gode kollega fra København Betina og samtale/healing hos min dygtige læremester Steen Kofoed. Og så overtalte vi vores fantastiske læge Svend Lindenberg til at forsøge med en helt "almindelig” insemination. Klinikken har også den dygtigste akupunktør Vickie ansat, som har stukket, stukket og stukket i mig....TAK! Efter 4 opslidende år lykkes det endelig. Strategien bar frugt. Det skulle så vise sig, at vi ikke kun blev beriget med ét barn – jeg blev gravid med tvillinger!


Dramatisk fødsel

Vores ønskebørn – Frida og Julius – er født i uge 32 + 6 dage. Det blev en lidt dramatisk fødsel. Hospitalet prøvede at standse fødslen, men uden held. Vores dreng Julius blev dog født forholdsvis "normalt" efter 2 anstrengende døgn. Men efter at vores søn var født, vendte vores datter sig rundt og hendes puls blev svag. Den var hel gal. Det sidste, jeg husker, er højtråbende læger og sygeplejersker, der med lynets hast fik mig ned på en operationsstue. Det resulterede i et hastekejsersnit, men heldigvis vågnede jeg op efter 5 timer og var blevet mor til 2 velskabte børn. Lykke er!


For tidligt fødte og sansesarte børn

Lige fra den første dag har det været tydeligt, at vores børn var meget følsomme overfor alle sansepåvirkninger: Lyde, lys, lugt, smag og berøring – alt reagerer de hyper sensitivt på. Vi blev flyttet lidt rundt på neonatalafdelingen, da vi behøvede meget ro. Det blev hurtigt klart for os, at vi havde fået to ekstremt sensitive børn. I dag er Frida og Julius syv år gamle, og mange ting er blevet lettere, men det er stadig to børn, som har store udfordringer med bearbejdning af indtryk, bliver let overstimulerede og hyperaktive og har svært ved at falde til ro. Deres følsomme sanseapparat medfører også begrænsninger i det sociale liv. Der må helst ikke ske for meget, med for mange og for længe af gangen – for så ”tilter” det. De ligner helt ”almindelige” børn, men de er anderledes end andre børn og kræver særlige hensyn. Man må hele tiden tage sine forholdsregler og forudse og forstå, hvordan et givent miljø vil påvirke deres følsomme sanser. Men det er heller ikke nogen umulig opgave. Langt fra. Som forælre er man bare mere ”på” og man skal tænke sig en ekstra gang om.


Om at være alene om det svære...

Lige fra fødslen af mine børn har min mand og jeg til tider følt os lidt alene og usikre på, hvordan vi skulle forstå, tolke og handle optimalt i forhold til vores børns særlige behov. Heldigvis har vi haft og har stadig en fantastisk sundhedsplejerske, som har været der hele vejen igennem for os. Undervejs har jeg gjort mig mine egne erfaringer og også hentet en del inspiration fra forskellige kilder, herunder min gode veninde og forretningspartner Pernille, som også har født tvillinger for tidligt.


Idéen til Lucky Angel opstår

Umiddelbart efter fødslerne af vores børn oplevede både Pernille og jeg et stort behov for tøj, der var specialdesignet til vores for tidligt fødte og sansesarte børn. Vi søgte på nettet, men fandt ikke nogen egnede produkter. Efter hjemkomsten fra hospitalet havde Pernille og jeg talt om, hvordan vi kune gøre det nemmere for forældre og deres for tidligt fødte børn. Her udvekslede vi erfaringer og kom frem til, at vi ville udvikle et tøjdesign, der var tilpasset netop for tidligt fødte og sansesarte børn med de særlig hensyn der her skal tages til størrelse, funktionalitet, farvelethed, udvendige sygninger, kemikaliefrihed, økologi, blødhed, vævningstype, m.m. Det blev starten på vores fælles virksomhed Lucky Angel, der har specialiseret sig i udvikling, produktion og salg af tøj og produkter til sansesarte og for tidligt fødte børn – også kaldet præmatur børn.


Praktisk hjælp og gode tips

Foruden salg af konkrete produkter, ønsker vi at give vores erfaringer videre med hensyn til daglig omsorg og pasning af for tidligt fødte. Mange forældre oplever det at have født for tidligt som en noget traumatiske situation, hvor der er en række større og mindre udfordringer, der skal klares. Det vil vi gerne hjælpe med. Derfor vil du her på hjemmesiden kunne finde råd, tips og vejledning, til hvordan man kan gøre hverdagen nemmere, når man har fået for tidligt fødte børn.


Missionen for vores virksomhed Lucky Angel og denne hjemmeside er at give de mest sensitive og sansesarte børn den bedst tænkelige start på livet.


Kærligst – Nadia Duus Nielsen

Nadia med Frida

Nadia med Frida

Efter en hård fødsel lykkedes det at få to velskabte børn

Nadia med Julius

Nadia med Julius

Med fortidligt fødte og sanse-sarte børn må man udvise særlige hensyn